Hoe ontwerp je jouw droomtas?
24 februari 2018 
3 min. leestijd

Hoe ontwerp je jouw droomtas?

Altijd al jouw eigen tas willen ontwerpen? Hieronder ga ik je wat tips geven waar je dan op moet letten, zodat jouw droomtas nog beter bij jou past.

Jouw droomtas

Als je jouw droomtas wilt ontwerpen moet je als eerste letten op een aantal ‘standaard’/ ‘logische’ stappen.

– Welke kleur wil ik?

– Welk structuur leer wil ik? Slap of stevig? Stoer of modern?

– Welk model wil ik? Grote of kleine tas?

– Wat voor hengsel wil ik? Crossbody, dik hengsel of smal hengsel?

Als je jezelf deze vragen hebt gesteld, kun je je wat meer op de details gaan richten.

– Wil ik een rits? Zo ja, draag ik de tas rechts of links? Dit ivm waar de rits opening zit.

– Wil ik een voering in de tas?

– Wil ik extra vakken aan de binnenkant of buitenkant?

– Wil ik dat de stiknaad naar buiten, dus heel stoer of naar binnen word gestikt dit is wat klassieker?

Het verhaal van Samantha en haar schoonzus

Samantha verzorgt een aantal keer in het jaar de foto’s waar ik en de nieuwe tassen op te zien zijn. Samantha is tassen fan en wilde dus super graag haar droomtas laten maken. Samen hebben we besproken wat ze wilde en wat het meest praktisch voor haar zou zijn. Ze zag de shoppers die in de voorraad kast hangen, want Samantha was in het atelier op bezoek. En deze heeft ze eigenlijk gecombineerd met hetgeen dat ze graag wilde in haar droomtas. Als eerste begonnen we met het leer uitzoeken. Zoals je wellicht al hebt gezien heb ik in het atelier een grote plank die aan het plafond hangt en daarom dus zweeft waar al het leer op ligt. Heb je dit nog niet eerder gezien, check dan even de atelier tour.

Ze twijfelde tussen bruin en grijs, maar wilde wel graag een stoere tas. Dus al snel kwam ze uit op het leer dat je hieronder ziet. Er zit een hele stoere look aan dit leer door de structuur. Ook was ze er vrij snel uit dat ze een shopper wilde die horizontaal is, dus eentje die breder is dan de hoogte. Ze wilde in eerste instantie een vak op de voorkant, maar hier was ze nog niet zeker over, dus dit lieten we even rusten. Wel meteen duidelijk was dat ze een voering wilde met een ritsje aan de achterkant van de voering en 2 extra leren vakjes waar je telefoon bijvoorbeeld in kan. Toen gingen we bekijken of ze de standaard maat die ik voor de hengsels gebruik goed vond en dit was het geval, dus hier waren we snel uit. Over het stiksel wist ze ook snel was ze wilde, deze moest stoer zijn en zoals hier boven beschreven is dit dus een stiksel die naar buiten is gestikt. Over het vak aan de voorkant had ze nog nagedacht en dit wilde ze toch maar niet, in plaats hiervan heb ik een ritsje met vak aan de achterkant van de tas gemaakt zoals te zien op de 2e foto.

Het schoonzusje van Samantha had haar tas ook gezien en wilde ook graag een tas laten maken, zodat ze haar droomtas in bezit zou hebben. Eigenlijk had ik begrepen dat haar moeder haar hier in eerste instantie op had gewezen en dat wilde ze zelf toch eigenlijk ook wel. Ze kwam samen met Samantha naar het atelier en twijfelde even tussen het leer dat ze uit zou kiezen, uiteindelijk koos ze voor bruin leer dat mega aaibaar is. Na een aantal shoppers erbij gepakt te hebben wist ze al snel wat ze wilde. Een shopper die horizontaal is, met normale hengsels, met voering en ritsje en dat het stiksel naar binnen is gestikt.

Wil jij ook jouw droomtas ontwerpen en deze laten maken door mij?  mij en vertel jouw wensen, dan kunnen we samen jouw droomtas ontwerpen.

Over de schrijver
Marian Roymans
Door

Marian Roymans

op 27 Aug 2018

doeje ook alleen de binnenkant en afwerking van de tassen?

Amy Schreuder
Door

Amy Schreuder

op 27 Aug 2018

Hi Marian, zou je mij een Facebook berichtje, mailtje of Whatsappje willen sturen met wat je hier precies mee bedoeld dan kan ik antwoord geven op je vraag of dat gaat lukken.Groetjes Amy

Hans Westra
Door

Hans Westra

op 24 Feb 2019

geachte: zou graag een huiptasje willen voor telf. aan mijn broekriem binnenmaten / 16cm lang 8 cm breed met een overvlap sluiting drukknop achter zijde voor zien van 2 lippen br 4,5 cm tbv riem (4,5cm) graag een vrijblijvende prijs opgave en leer soort soepel bruin!!

Amy
Door

Amy

op 24 Feb 2019

Hi Hans,Dit is zeker mogelijk! Dit kost 30euro. Laat maar weten als je geïnteresseerd bent, dan heb ik nog wat gegevens nodig.Groet Amy

Jeannette van Duijn
Door

Jeannette van Duijn

op 25 Aug 2019

Hoi Amy, Ik heb een vraag. Mijn moeder heeft al jarenlang een tasje voor om haar nek. Zij is nu toe aan een nieuw tasje maar zo’n tasje is nergens meer te vinden. Is het voor jou mogelijk om zo’n tasje te maken? En zo ja wat zijn dan ongeveer de kosten? De kleur maakt niet uit. Ik heb er foto's van. Als je afmetingen nodig hebt of andere informatie dan hoor ik het graag. Alvast bedankt voor je reactie. Jeannette van Duijn

Reactie plaatsen