Leren tas maken zonder naaimachine
18 december 2019 
3 min. leestijd

Leren tas maken zonder naaimachine

Misschien denk je nu wel huh een tas maken zonder naaimachine, dat is toch helemaal niet stevig. Ik ga je vertellen dat is het zeker wel en ik zal je nog wat vertellen, jij kunt deze tas helemaal zelf maken!

 

Tassen workshop

Op een tassen workshop bij mij in het atelier in Dordrecht kun jij zo’n tas zonder naaimachine maken. Hieronder laat ik wat voorbeeldjes zien, dan kun je je er een betere voorstelling van maken.

Deze tassen maakte ik al een tijdje voordat ik ging beginnen met de workshops. Deze zijn ontstaan, omdat ik dacht maar als ik de mensen vertel hoe je deze in elkaar zet kunnen ze het toch ook gewoon zelf maken. Hoe tof is het als je zelf een tas kan samenstellen in de zin van kleuren en het model kiezen. En je kan gewoon tegen iedereen zeggen; ‘Deze tas heb ik zelf gemaakt!’. Heel ingewikkeld is het namelijk niet om deze tassen te maken. Reserveer nu een plekje tijdens een tassen workshop; http://shop.meolaleather.nl/workshop.

Do It Yourself leren tas maken

Vanaf nu is het ook mogelijk om de tassen die je in mijn atelier kunt komen maken, ook thuis aan je eigen keukentafel kunt maken aan de hand van hele duidelijke video’s. Ook dan kun je zelf de kleur en de fournituren kiezen. Alle video’s die ik hiervoor op heb genomen ontvang je via de mail na je bestelling. En uiteraard kun je mij altijd een berichtje sturen als je een vraag hebt hierover. Stel nu je eigen DIY tassen pakket samen; http://shop.meolaleather.nl/DIY-leren-tas-maken.

Alle modellen op een rij

Hierboven heb je al meerdere foto’s gezien van mij die met de One pieces om mijn schouder sta. Want ja zo heten de tassen One pieces en daarna komt de maat. Deze naam komt, omdat de tassen uit 1 stuk leer gemaakt worden en hier een hengsel doorheen geregen wordt om de diepte te maken en te zorgen dat hij niet uit elkaar valt.

One piece small;

One piece wide;

One piece medium;

One piece large;

One piece shopper;

Sneak peak

Begin januari beloof ik dat er weer een nieuw model uit gaat komen. Het model bestaat al in mijn collectie (vanaf 2020 is de gehele tassen collectie niet meer verkrijgbaar, alleen op maat te bestellen of te maken op een tassen workshop), maar deze moet nog aangepast worden zodat hij zonder naaimachine gemaakt kan worden. Hier shop je hem (voor zolang de voorraad strekt); http://shop.meolaleather.nl/crossbodybags.

Het plan is om dit jaar meerdere nieuwe modellen te gaan ontwerpen of te gaan vertalen naar tassen die zonder naaimachine gemaakt kunnen worden. Deze ga ik als eerste vertalen, omdat hier al meerdere malen naar gevraagd is. Hij zal dan beschikbaar zijn in de live tassen workshops, maar ook in de DIY pakketten. Hieronder hoe deze tas eruit ziet zoals hij nu in mijn collectie zit.

 

Oftwel woon jij in de buurt van Dordrecht, dan kun jij samen met vriendinnen of familie een live tassen workshop volgen in mijn atelier. Woon je wat verder weg in Nederland of Belgie? Dan kun je het DIY pakket bestellen en kun je een leren tas zonder naaimachine aan je eigen keukentafel gaan maken met de hulp van mijn video’s.

 

Liefs,

Amy

Over de schrijver
Reactie plaatsen