Het verhaal achter Meola Leather

Leermeester of juf word ik ook wel eens genoemd

Ik ben Amy,  de eigenaresse van Meola Leather

25 jaar en mijn officiële naam is Amy Meola Schreuder. En dan is bij deze misschien de eerste vraag beantwoord namelijk; waar komt MEOLA vandaan? Nou dat is mijn 2e naam zoals je kunt zien. Toen ik nog in de buik zat (1994) was er een Amerikaanse keeper Tony Meola en mijn moeder vond die wel leuk vanwege het lange haar dat hij had en hij maakte altijd salto's als er een doelpunt werd gemaakt. Dus vandaar dat ik Amy Meola heet en mijn bedrijf Meola Leather haha.

" It's the will not the skill "

Omdat ik hier geen opleiding voor heb gevolgd, maar doe wat ik leuk vind en waar ik goed in ben.

Hoe het begon...

Toen ik 19 jaar was ben ik begonnen met Meola Leather, wat toen nog Lerentasjes by Meola heette. Het plan was dat ik tassen ging maken van oude bankstellen. Ik was opzoek naar een naam die hierbij paste en lerentasjes.nl was nog vrij (ongelofelijk). Dus die domeinnaam had ik snel geclaimd. Het verkopen van de tassen deed ik eerst aan mensen in mijn omgeving en later is hier een webshop bijgekomen. 

Een paar jaar later was ik erachter dat het leer dat van bankstellen afkomt niet echt stevig is en dat de kleuren erg beperkt zijn. Ik ben toen naar een leerhandel gegaan dat leer verkoopt dat door bedrijven af wordt gekeurd omdat de kleur niet in hun collectie past (onder andere). 

De Do It Yourself pakketten...

Op een gegeven moment maakte ik tassen die zonder naaimachine te maken waren en kwam ik op het idee om van dit model live tassen workshops te gaan geven. Want als ik dat kan, kunnen andere mensen dit ook als ik dit uitleg. En het leukste is dat je hem dan ook nog zelf kan customizen.

Omdat niet iedereen naar deze workshops kan komen, bedacht ik de Do It Yourself pakketten. Hierin zit al het materiaal en gereedschap wat je nodig hebt om thuis een leren product te maken.

De hondenproducten

 In 2018 kregen wij onze eerste Australian labradoodle, zoals je ziet op de foto hebben wij er inmiddels 2. De eerste die wij kregen is Moos de rechtste een reu en de linkse is Nola een teefje. Inmiddels hebben wij ook al een eerste nestje met haar gekregen.

Maargoed daar wilde ik het niet over hebben haha. Omdat wij een hond kregen was ik opzoek naar een stoer tuig waar zijn naam op kon. Dit kon ik nergens vinden en ik dacht waarom maak ik het niet gewoon zelf. Want ja ik kan leren tassen en andere leren producten maken, waarom geen honden producten. Ik ging hier dus mee aan de slag en toen Moos er was werd hij als testmodel gebruikt (Moos is de moeilijkste niet haha).

Hieruit ontstond een nieuwe hondenlijn en ik maak nu nog steeds leren honden producten op maat. Dus mocht je opzoek zijn naar een leren tuig of halsband speciaal op maat gemaakt voor jouw hond, dan kan ik jou helpen. Nouja eigenlijk je hond, want die zal er blij mee zijn.

'' Mooie tas, dankjewel heb ik zelf gemaakt!''

Het leerambacht toegankelijk maken, zelfs als je er niet voor hebt geleerd

Dit wil ik doen door do it yourself pakketten te maken en je hiermee thuis jouw eigen leren product kunt maken.  Dit doe ik door blogs, patronen, video's met tutorials en andere extra's te delen die alleen beschikbaar zijn in de Meola Leather community. 

What makes you happy

Het belangrijkste vind ik dat ik met plezier naar mijn werk ga, al vind ik werk nog steeds een raar woord, omdat dit is waar ik blij van word. Buiten dit is ook mijn gezondheid super belangrijk. Dat is op mijn 17e namelijk wel een ander verhaal geweest. Ik kreeg na een half jaar mij niet goed te voelen te horen dat ik een hersentumor had. Gelukkig was dit te behandelen, maar de weg naar waar ik nu sta was en is soms wel zwaar. Elke dag ben ik daarom dankbaar dat ik kan doen wat ik tof vind om te doen en dit in mijn eigen tempo te doen.