Het verhaal achter Meola Leather

Ik ben Amy,  de trotse eigenaresse van Meola Leather

Ik ben Amy Meola Schreuder de trotse eigenaresse van Meola Leather. Haha dat klinkt gek om m’n 2e naam erbij te zeggen. Maar dan heb je namelijk gelijk antwoord op de vraag waar komt Meola vandaan, dat is dus mijn 2e naam. Geboren in 1995 in Dordrecht waar nu ook mijn atelier staat. Ik krijg vaak te horen wow wat ben jij nog jong, maar ik ben van mening als je iets graag wilt je het beter gisteren dan vandaag kan doen. Vaak wordt er ook wel gezegd wat ben jij positief en vrolijk, dat is ook precies wat ik uit wil stralen.

" It's the will not the skill "

Toen ik 19 was, ben ik begonnen met mijn bedrijf Meola Leather, dat in het begin nog 'Lerentasjes by Meola' heette. Het plan was dat ik leren tassen ging maken van oude bankstellen. Ik was altijd al graag creatief bezig en de naaimachine was mij niet onbekend. Vandaar dat het maken van leren tassen mij een toffe volgende uitdaging leek.


Een paar jaar later kwam ik erachter dat het leer dat van bankstellen afkomt niet stevig is en dat de kleuren beperkt zijn. Vanaf dat moment ging ik naar een leerhandel die leer verkoopt dat door bedrijven is afgekeurd. Afgekeurd klinkt wat negatief, maar dat is het in dit geval niet. De bedrijven waar ik het over heb, gooien een heel vel leer weg als de kleur niet in de collectie past of er ergens een scheurtje in het vel zit. Omdat ik alles met de hand op maat snijd, heb ik hier geen last van en kun je met dit leer hele mooie leren producten maken.

Toen ik net begon met mijn bedrijf was ik op zoek naar een DIY-pakket. Ik had nog nooit een leren tas gemaakt en ik wilde hier alles over weten zonder ingewikkelde machines aan te hoeven schaffen. Helaas kon ik op internet niet vinden wat ik zocht. Omdat ik daar zelf destijds erg mee geholpen zou zijn geweest, heb ik besloten zulke 'Do It Yourself'-pakketten zelf aan te gaan bieden. In deze pakketten vind je alle gereedschappen, fournituren en het voorgesneden leer dat je nodig hebt om zelf een supertof leren product te maken. Uiteraard krijg je er ook een simpele, maar duidelijke video bij waarin ik van A tot Z uitleg hoe je het product zelf thuis kunt maken.


Meola Leather is bekend geworden van de ‘One Pieces’. Dit zijn tassen van leer die uit 1 stuk bestaan en door middel van een leren band in elkaar gezet worden. Dit doe je helemaal zonder naaimachine dus. Ik geef ook workshops in mijn atelier in Dordrecht waarin je ook zo’n One Piece kunt maken. En in mijn webshop bied ik ook DIY-pakketten aan voor deze One Pieces.

De hondenproducten

 In 2018 kregen wij onze eerste Australian labradoodle, zoals je ziet op de foto hebben wij er inmiddels 2. De eerste die wij kregen is Moos de rechtste een reu en de linkse is Nola een teefje. Inmiddels hebben wij ook al een tweede nestje met haar gekregen.

Maargoed daar wilde ik het niet over hebben haha. Omdat wij een hond kregen was ik opzoek naar een stoer tuig waar zijn naam op kon. Dit kon ik nergens vinden en ik dacht waarom maak ik het niet gewoon zelf. Want ja ik kan leren tassen en andere leren producten maken, waarom geen honden producten. Ik ging hier dus mee aan de slag en toen Moos er was werd hij als testmodel gebruikt (Moos is de moeilijkste niet haha).

Het is zo belangrijk dat een hond een goed passend tuig heeft waarin hij alle ruimte heeft en met een kleren tuig gaat hij dan ook helemaal mooi naar het lichaam vormen. Daarom is er een complete hondenlijn inmiddels ontwikkeld en maak ik vaak hondenproducten op maat.