Over Amy
arrow_drop_up arrow_drop_down

Over mij

Om iedere outfit compleet te maken

Over MEOLA

Op Lerentasjes.nl vind je niet alleen de collectie waarmee ik iedereen zijn of haar outfit mee compleet kan maken, maar ook  alles achter het merk MEOLA. Er zijn bijvoorbeeld blogs te vinden zodat je kunt zien wat er achter de schermen gebeurt, wat jou bezig houd en inspiratie. 


MEOLA staat voor kwaliteit, exclusiviteit, handgemaakt en made in holland. Alle producten worden ontworpen en gemaakt door mij (Amy Schreuder). 

Over Amy Schreuder

Ik ben Amy Meola Schreuder (Dordrecht, februari 1995) creatief onderneemster en eigenaresse van MEOLA. Meola is mijn 2e naam , k ben vernoemd naar Tony Meola een keeper van Amerika (toen ik nog in de buik zat). Hij maakte altijd saltos bij een doelpunt, dit vonden mijn ouders blijkbaar leuk en vandaar dat ik naar hem vernoemd ben.


Vanaf dat ik een jaar of 16 was wist ik al dat ik een 'eigen bedrijf' wilde, zodat ik kon doen wat ik super leuk vond en mijn eigen ding kon doen. Al snel was het bekend bij mij wat ik dan zo leuk vond, nouja in elk geval welke richting het op zou gaan en dat was de creatieve kant waar ik iets met mijn handen mee deed. Op mijn 7e ging ik elke maandagavond naar een knutselclub bij ons op het dorp. Ik maakte daar van alles, ook leerde ik hier om kussentjes te maken achter de naaimachine. Dat de creativiteit al vanaf jongs af aan in mij zit is wel duidelijk. Op latere leeftijd heb ik voor mijn verjaardag een naaimachine gekregen en hier ging ik stoffen hartjes op maken. Deze ging ik daarna versieren en vulde ik met kussenvulling. En geloof het of niet deze verkocht ik aan vooral vrienden en familie voor 5euro per stuk. Ergens schuilde dus al een ondernemer in mij


In 2014 kwam ik op het idee om MEOLA te starten, wat toen nog Lerentasjes by Meola heette. Ik deed op dat moment de opleiding Interieuradviseur (HMC Rotterdam) en was ook helemaal in mijn element als het om kleuren en combinaties ging. Op deze opleiding maakte ik dan ook gebruik als we iets mochten ontwerpen en eventueel op de naaimachine in elkaar mochten zetten.

Ik ben MEOLA gestart met het idee om kleine tasjes te maken van oude leren bankstellen. Deze zou ik ophalen via Marktplaats en in de tuin schoon gaan maken, strippen en daarna een nieuwe tas er van maken. Nadat er met regelmaat 5 bankstellen in de tuin stonden en ik erachter kwam dat de kleurkeuze en kleurdikte erg beperkt hiervan werd ben ik overgestapt op 'echt' leer. Ik koop mijn leer nu bij een leerhandel die leer verkopen dat 'weggegooid' is vanuit de fabrieken. Deze kunnen het leer niet gebruiken vanwege een kleur die niet loopt of dat er een scheur in het vel zit. Hier kan ik omheen werken, omdat ik alles met de hand maak. Bewust omgaan met mijn materiaal doe ik dus nogsteeds.


In mijn 2e jaar van het HMC ben ik erg ziek geworden, eigenlijk was ik dit al veel langer, maar op dat moment wisten we pas waar het aan lag. Ik had namelijk een hersentumor. Niet kwaadaardig en hij is daarom ook geheel verwijderd. Wel heb ik er een interne drain aan overgehouden buiten het feit dat er altijd wat andere lastige kwaaltjes bij zijn gekomen. Hierdoor ben ik wel gaan beseffen dat je echt alleen maar dingen moet doen waar je blij van wordt, het leven kan zo voorbij zijn.


In 2015 ben ik begonnen met de opleiding AD Ondernemen in Rotterdam. Mijn afstudeerscriptie schreef ik over het bedrijfsplan van MEOLA. Wat nu trouwens totaal niet meer lijkt op wat ik toen had bedacht.

Nadat ik ben afgestudeerd ben ik fulltime onderneemster geworden, dit is toch wel een stuk prettiger dan je tijd te verdelen tussen school en je bedrijf. Vanaf dit moment ben ik ook 'verhuisd' van zolder naar een echt atelier in Dordrecht. Ook was dit het moment waarop ik ben begonnen met het geven van tassenworkshops welke zonder naaimachine te maken zijn.


In 2018 is onze lieve Moos bij de familie gekomen en daarom ben ik gestart met het maken van leren honden halsbanden ,tuigen en riemen. Dit kwam omdat ik niets stoers en gepersonaliseerds in leer kon vinden, dus bedacht ik het maar zelf te gaan maken. Met een mini collectie van een paar halsbanden en riemen is de collectie in een korte tijd al heel erg uitgebreid en ik weet zeker dat dit alleen nog maar verder gaat groeien. Buiten de collectie om maak ik ook veel op maat bestellingen voor de honden.

Je snapt natuurlijk wel dat Moos nu ook een onderdeel van mijn bedrijf is geworden. Buiten het feit dat Moos nu kantoorhond is (hij gaat vaak mee naar het atelier als mijn moeder moet werken) is hij ook model, je ziet hem vaak op social media en voor de productfotos naar voren komen.


Inmiddels dekt Lerentasjes by Meola de lading niet meer en heet mijn bedrijf nu MEOLA. En deze is dan onder verdeeld in MEOLA leather waar al mijn eigen gemaakte voorraad op te koop is. En sinds 2019 MEOLA laser waarop ik producten verkoop die ik met mijn laser apparaat maak. Denk aan notitieboeken met naam of logo, armbanden met naam, relatiegeschenken, enzovoorts."The best way of learning about anything is by doing."

- Richard BransonLiefs,

Amy

Wij maken gebruik van cookies