Over Amy
arrow_drop_up arrow_drop_down

Het verhaal achter MEOLA leather

Leermeester of juf wordt ik ook wel eens genoemd

Over Amy en MEOLA leather

Ik ben Amy Meola Schreuder, 25 jaar en de eigenaresse van MEOLA leather. En dan is bij deze misschien de eerste vraag beantwoord namelijk; waar komt MEOLA vandaan? Nou dat is mijn 2e naam zoals je kunt zien. Toen ik nog in de buik zat (1994) was er een Amerikaanse keeper Tony Meola en mijn moeder vond die wel leuk vanwege het lange haar dat hij had en hij maakte altijd salto's als er een doelpunt werd gemaakt. Dus vandaar dat ik Amy Meola heet haha.


Toen ik 19 jaar was ben ik begonnen met MEOLA leather, wat begon als lerentasjes by meola. Het plan was namelijk dat ik tassen zou gaan maken van oude bankstellen. Vandaar dat deze naam is ontstaan en buiten dat lerentasjes.nl was nog vrij (ongelofelijk). Dus die domeinnaam had ik ook snel geclaimd. Het verkopen van de tassen deed ik eerst aan mensen die ik kende en later is hier een webshop bijgekomen. 

Een paar jaar later was ik erachter dat het leer dat van bankstellen afkomt niet echt stevig is en dat de kleuren ook erg beperkt zijn. Ik ben toen naar een leerhandel gegaan dat leer verkoopt dat door bedrijven af wordt gekeurd omdat de kleur niet in hun collectie past bijvoorbeeld. 

Ik maakte op een gegeven moment tassen die zonder naaimachine te maken waren, opeens kwam ik op het idee om van dit model tassen workshops te gaan geven. Want als ik dat kon, konden andere mensen dit ook als ik uit zou leggen hoe je de tas in elkaar moest zetten en dan konden ze ook nog de kleuren zelf uitzoeken.

Deze workshops zij live en geef ik in mijn atelier in Dordrecht, niet iedereen is in staat om hier naartoe te rijden om de workshop bij de wonen. Dus bedacht ik om een pakket te maken van de modellen die op de workshop gemaakt kunnen worden en deze met alle gereedschappen die je nodig hebt op te sturen naar de mensen en hier video's bij te leveren zodat ze weten hoe de tas in elkaar gezet moet worden.


De live tassen workshops en de Do It Yourself tassen pakketten zijn de 2 hoofdproducten, maar voordat ik erop kwam om de DIY tassen pakketten te gaan verkopen verkocht ik naast de live workshops veel honden producten. Wij kregen een australian labradoodle en ik wilde een stoere halsband met zijn naam erop uiteraard van leer, maar deze kon ik op dat moment nergerns vinden. Ik dacht ik maak leren tassen, dus een leren halsband moet ook wel lukken. Nadat ik dit online had gedeeld op mijn social media kreeg ik zoveel de vraag om deze te gaan verkopen, dat dit een heel nieuwe lijn werd. Naast de tassen had ik dus ook een honden lijn. Dit verkoop ik op dit moment nog steeds, het meeste maak ik voor honden een tuig, halsband of bijpassende lijn op maat. Super leuk om honden dan in mijn atelier te ontvangen en dat ik de hond helemaal opmeet en het baasje ondertussen de kleuren uitzoekt.


Het belangrijkste vind ik dat ik met plezier naar mijn werk ga, al vind ik werk nog steeds een raar woord, omdat ik dit zo mega leuk vind! Buiten dit is ook mijn gezondheid super belangrijk. Dat is op mijn 17e namelijk wel een ander verhaal geweest. Ik kreeg na een half jaar mij niet zo goed te voelen te horen dat ik een hersentumor had. Gelukkig was dit wel te behandelen, maar de weg daar naartoe was erg zwaar. Elke dag ben ik daarom dankbaar dat ik kan doen wat ik tof vind om te doen en dit in mijn eigen tempo te doen.


" It's the will not the skill "

- Omdat ik geen opleiding heb gevolgd om dit werk te doen (MBO interieuradviseur en HBO Ondernemen), maar doe wat ik leuk vind en waar ik goed in ben.


Liefs,

Amy

Cookiebeleid