Hoe ga jij een One piece maken?
02 maart 2018 
1 min. leestijd

Hoe ga jij een One piece maken?

Als je deze vraag leest denk je misschien… Een One piece is een model tas die MEOLA in de collectie heeft en hoe kan ik deze zelf maken? Ik ben helemaal niet creatief… Ik ben niet handig… Ik kan helemaal niet naaien… In deze blog ga ik je van deze vragen afhelpen.

Zelf een tas maken?

Ja dat is mogelijk en al helemaal bij de One pieces. Maar als eerste is het misschien handig om te weten wat de One pieces voor tassen zijn (voor het geval je dit nog niet wist). One pieces zijn tassen die uit 1 stuk worden gemaakt. En vervolgens rijg je hier het hengsel doorheen, zodat je een diepte in de tas krijgt. Hierna zet je het hengsel vast en maak je hier een gesp aan. Dan is het ook wel handig als je de flap die aan de tas zit ook dicht kunt doen en dat doe je door een tt slot aan de flap vast te zetten. En eigenlijk was dit dan al het proces simpel uitgelegd. Deze tasjes worden gemaakt zonder naaimachine zoals je misschien al uit de tekst hebt kunnen halen, dit maakt het natuurlijk nog makkelijker. Nog niet overtuigd van het feit dat het maken van een one piece eigenlijk best simpel is? Bekijk het filmpje hieronder dan maar even. Hierin vertellen Romy en Miranda wat zei van het maken van een One piece vinden.

Nog niet overtuigd? Dan hier nog een filmpje van Dewi.

Nu is het mogelijk om onder mijn live begeleiding deze tas zelf te maken. Dit vindt plaats in het atelier in Dordrecht en er zijn vele dat a gepland waarop je deze workshop kan volgen.

Woon je niet in de buurt van Dordrecht? Dan hebben we daar een oplossing voor, want deze workshops kun je ook in een pakket aanschaffen en hierbij ontvang je video’s waarin ik jou meeneem hoe je deze tas precies moet maken.

Wil je meer tassen zien die al eerder zijn gemaakt in de workshops? Check dan zeker even de Facebook pagina.

Liefs,

Amy

 

Over de schrijver
Reactie plaatsen