Meola Leather x Mini Pebbles
20 januari 2023 
2 min. leestijd

Meola Leather x Mini Pebbles

Samen met Mini Pebbles hebben we een nieuw DIY product ontwikkeld. Wilma van Mini Pebbles staat bekend om haar mega schattige en mooie kinder schoentjes. Allemaal van leer, net als bij Meola Leather. Aangezien ik de vraag kreeg of ik een DIY pakket kan ontwikkelen die iets met schoenen te maken heeft kwam ik op het idee om Wilma hiervoor in te schakelen.


Wat verkoopt Mini Pebbles?

Wilma de eigenaresse van Mini Pebbles is expert op het gebied van leren kinderschoenen. Er staan talloze in haar webshop en zijn ook naar wens te maken. Haar Instagram pagina is, naar mijn mening, heel fijn om naar te kijken met al die schoentjes en verschillende kleuren. Je ziet in haar modellen uiteraard leer, teddy en wol terug. Sommige zijn afgewerkt met een veter van leer of van mousseline stof en de andere met een gespje. En ze heeft dus ook kinderschoentjes die een toffe print hebben omdat deze van een vacht gemaakt zijn in plaats van een effen huid. Net had ik het over verschillende kleuren, maar de meeste schoentjes zie je in bruintinten voorbij komen. Ik gok dat dit Wilma en uiteraard die van haar klanten hun favorieten zijn. Maar buiten dat vind je ook zeker wat gekke uitschieters met fel roze, fel geel, mintgroen en kobalt blauw.

Nou je snapt dat ik Wilma uit heb gekozen om samen een DIY pakket te ontwikkelen

Pantoffels als DIY pakket

Wilma haar vakgebied ligt natuurlijk bij leren kinderschoentjes, maar ik heb al een DIY pakket voor babyschoentjes ontwikkeld ergens 2 jaar geleden. Daar kan ik trouwens ook wel een keer een nieuw model voor bedenken en een DIY pakket van maken. Maargoed dat even terzijde. Dus we moesten iets anders bedenken dan kinderschoentjes en we kwamen dus op pantoffels.

Wilma is aan de slag gegaan met het bedenken van pantoffels, wat ze nog niet eerder had gedaan. Laat staan een model bedenken dat ook nog makkelijk te maken is voor iemand die niet zo vaak met leer werkt. Na heel wat testen en een aantal keer het patroon aangepast te hebben was hij er hoor.

Wilma maakt al haar schoentjes die in de webshop staan op de naaimachine, zo ook met de pantoffels. Dus aan mij de taak om dit om te gaan zetten in een product dat ook te maken is voor iedereen die geen naaimachine thuis heeft staan. En dan heb ik het over een leer naaimachine oftewel een industrie machine, want een huis tuin en keuken machine gaat het niet leuk vinden om leer op te naaien. Ik spreek uit ervaring, want de mijne heeft het na een maandje begeven. Maarja ik was dan ook zo eigenwijs dat ik gewoon wel leer erop ging naaien. Dan heb ik het over toen ik begon met Meola Leather, dus dat is al 9 jaar geleden.
Wat kan ik verwachten?

Als je het DIY pakket koopt voor deze pantoffel, zit er het volgende in het pakket; Het voorgesneden leer in de maat en kleur die jij wilt, garen in de kleur die jij wilt, alle gereedschappen die je nodig hebt om deze pantoffels te maken en je kan in de omgeving waarin je de video kunt zien die ik heb opgenomen tijdens het maken van de cognac pantoffels hieronder. Hierin leg ik van a tot z uit hoe je hem in elkaar zet. Nouja ze in elkaar zet moet het zijn, want uiteraard krijg je leer om een linker en rechter te maken. Het is wel handig om het PDF patroon bij de hand te hebben. Die krijg je bij de aankoop en kun je online bekijken of uitpinten op A3. Dat is maar net wat je zelf prettiger vind.
Welke kleur pantoffels zou jij graag willen maken?


Liefs Amy


Over de schrijver
Reactie plaatsen