De allereerste DIY adventkalender om leren producten te maken
30 november 2022 
5 min. leestijd

De allereerste DIY adventkalender om leren producten te maken

Voor degene die mij ook op instagram volgen hebben het waarschijnlijk al meegekregen. Dit jaar heb ik iets tofs (al zeg ik het zelf) bedacht dat gewoon nog niet bestaat in Nederland.  De allereerste DIY adventkalender waarmee je leren producten kunt maken. Omdat dit een nieuw iets is ga ik je helemaal vertellen wat deze adventkalender precies inhoud. Ennnn ik ga je alvast 2 sneak peaks geven.


Hoe kwam je erop om een adventkalender van leer uit te brengen?

Sinds begin dit jaar heb ik een collega aangenomen, super vet trouwens. Ze helpt mij bij de productie, nieuwe dingen bedenken en het geven van de workshops. Aangezien we afgelopen oktober en november op Krea doe en Creative life hebben gestaan waren we in april al (ja echt vroeg) aan het bedenken wat we wilden verkopen op deze beurzen. We wilden eigenlijk iets speciaals en tofs met het thema kerst. Na wat brainstormsessies zijn we uitgekomen op een adventkalender. Maar dan is nog de vraag hoe ga je dit precies inrichten, gaan mensen het wel snappen aangezien het nog niet bestaat en wat moet dit gaan kosten.

Na alles op een rijtje te hebben gezet hadden we dezelfde dag nog eigenlijk een heel plan wat er in de adventkalender moest gaan zitten en hoe alles te werk moest gaan. Ja wij houden hier van aanpakken. Dus puntje bij paaltje eind april ging ik de adventkalender alvast als pre-order online zetten. Je zou hem dan eind november op je deurmat krijgen. Ik wist namelijk echt niet wat ik ervan moest verwachten, dus dacht als ik hem nu al online gooi, kan ik later altijd nog iets aanpassen. Nou ik zal je vertellen er waren al gelijk een aantal dames mega enthousiast en kochten hem meteen.

Ergens eind oktober kwamen alle vragen binnen, omdat de lancering toen echt ging beginnen. Uit al deze vragen kwam ik opeens op een idee om nog een kleinere versie van de adventkalender online te gooien. De grote variant was al een aantal keren verkocht, maar wel alleen door dames die al eens eerder DIY pakketten bij mij hadden besteld. Dus al deze dames kende mij en mijn producten ook al. Ik wilde ook graag een nieuwe doelgroep aanspreken die mij nog niet kende. Dus vandaar de keuze om een iets laagdrempeligere versie online te zetten.


De eerste kalenders gingen de deur uit

Vorige week was het dan eindelijk zo ver. Een moment waar ik en mijn collega ook lang naar uit hebben gekeken. Eindelijk konden we al die toffe ideeën die we hadden ook echt aan jullie gaan laten zien. Ik werd zo enthousiast van al die adventkalenders die helemaal compleet de deur uit gingen. Ook heel tof is om al jullie foto's en video's nu te ontvangen dat de kerstbomen helemaal opgetuigd zijn. Allemaal blijdschaps dansjes heb ik de afgelopen week gedaan dat kan ik wel verklappen.


Maar goed de eerste uitdaging was hoe gaan we die adventkalenders versturen, want ik had bedacht dat ik een houten kerstboom erbij ging leveren. Dit zodat alle zakjes in de kerstboom geprikt zouden kunnen worden. En ik had er niet helemaal rekening mee gehouden dat dit dan niet in een gewone verzenddoos zou gaan passen. En de maat dozen waar de kerstbomen in zouden passen bleken niet te bestaan. Wij zijn hier van het snel schakelen zoals je net al las, dus heb ik platen karton gekocht en zijn we zelf dozen gaan maken. Ideaal al zeg ik het zelf.


En de tweede uitdaging was om al die bestelde adventkalenders bij de post te krijgen. Ik heb een Daihatsu Cuore uit 2002 (niet zo'n grote auto dus) en daar moesten allemaal van die grote dozen in. Ik zal het nog leuker vertellen. De honden waren die dag ook mee naar het atelier, dus die hadden eigenlijk ook nog in mijn auto erbij gemoeten. Zoals je ziet aan de foto had dat zeker niet gepast. Gelukkig kwam mijn moeder helpen inpakken en heeft zij de honden mee naar huis genomen. Maar wat hebben we gelachen zeg, er paste echt geen zandkorrel meer bij in die auto hahaha.De grote adventkalender

De adventkalenders krijg je met een houten kerstboom erbij geleverd zoals ik net al vertelde. En er zitten ook lampjes bij, zodat als je alle 24 zakjes op hebt gehangen je er ook lichtjes in kan doen, zo krijg je helemaal een kerst vibe en dat is nou net de bedoeling. Hieronder even een opsomming van wat je allemaal in de grote adventkalender kan verwachten.


- Aan het eind (dus 24 december) heb je genoeg leer, fournituren, gereedschappen en video's voor maar liefst 8 DIY pakketten waarmee je leren producten thuis kunt maken

- Je kunt kiezen om hem met of zonder gereedschap te bestellen. Degene die al vaker een DIY pakket bij mij hebben gekocht hebben de gereedschappen waarschijnlijk al in huis

- Zit ook een super tof kadootje bij, nouja eigenlijk meerdere

- Van 1 tot en met 24 december kun je elke dag een zakje open maken. De zakjes zijn genummerd, dus het is heel makkelijk te zien welk zakje je op welke dag open moet maken. Ook staat er VIDEO op het zakje zodra er een video online komt waarin jij dus van a tot z kunt zien hoe je het desbetreffende leren product maakt

- Te betalen in 1 of 2 termijnen


De gereedschappen die je in de grote adventkalender terug vind zijn; vlechttand, priem, naald, drukknoop gereedschap, holpijp rond en slagpijp. Je kunt aangeven als er een kleur is die je echt niet mooi vind en dus niet terug wilt zien in de kalender.


De kleinere adventkalender

Ook bij de kleinere variant zit een houten kerstboom en lampjes. Dit kun je in de kleine adventkalender verwachten;


- Aan het eind (dus 24 december) heb je genoeg leer, fournituren, gereedschappen en video's voor 4 DIY pakketten waarmee je thuis leren producten kunt maken

- Je kunt kiezen om hem met of zonder gereedschap te bestellen

- Zit ook een super tof kadootje bij, meerdere eigenlijk net als bij de grote

- Van 1 tot en met 24 december kun je om de dag een zakje open maken. De zakjes zijn genummerd, dus het is heel makkelijk te zien welk zakje je op welke dag open moet maken. Ook staat er VIDEO op het zakje zodra er een video online komt waarin jij dus van a tot z kunt zien hoe je het desbetreffende leren product maakt


De gereedschappen die je in de klein adventkalender terug vind zijn; vlechttand, priem, naald, holpijp rond en slagpijp. Je kunt aangeven als er een kleur is die je echt niet mooi vind en dus niet terug wilt zien in de kalender.


Sneak peak

Als je de adventkalender besteld hebt, geef ik je toegang tot het platform waar je alle video's kunt vinden. Uiteraard komen deze niet allemaal tegelijk online, maar pas op het moment dat dit op het zakje aangegeven staat.

Op mijn Instagram hebben de oplettende kijkers al heel veel sneak peaks kunnen zien, want ja om nou letterlijk te vertellen wat je in de adventkalender krijgt is natuurlijk niet zo leuk. En buiten dat, dan is het hele idee van een adventkalender verpest. Eentje daarvan is dat er zoiezo een tas in de kalender zit. Want ja Meola Leather staat wel een beetje bekend om de tassen, dus deze kon uiteraard niet ontbreken. Ook hebben jullie kunnen zien dat er een DIY pakket inzit dat iets met kerst te maken heeft. Niet zo gek he in een adventkalender.


Ben jij al nieuwsgierig wat er allemaal in de adventkalender zit? Hij is nog tot en met 6 december te koop, dus zorg dat je er op tijd bij bent. En wel leuk om te vertellen is dat we door jullie enthousiaste reacties volgend jaar ziezo een vernieuwde versie uit gaan brengen YESSSS.


Liefs Amy


Over de schrijver
Reactie plaatsen