Hoe behandel ik mijn leren tas
14 oktober 2017 
1 min. leestijd

Hoe behandel ik mijn leren tas

Leer is een natuurproduct en daarom kun je huidplooien, grove poriën, littekens, beten of schrammen terug zien in jouw tas. Dit zorgt ervoor dat elke tas er anders uit zal zien. Behalve dat het te voelen is, kun je hieraan dus ook zien of jouw leren tas ook echt van leer is gemaakt. Wel handig als je weet hoe je jouw leren tas moet verzorgen. Zitten er geen schrammen, beten, enz op jouw tas? Dan is hij waarschijnlijk niet van leer gemaakt.

Bij de aanschaf van een leren tas voelt hij meestal nog wat stug aan, maar na gebruik wordt dit al snel minder en zal de tas gaan leven. Dit wordt vaak in de volksmond op deze manier uitgedrukt, eigenlijk is een andere goede omschrijving dat de tas alleen nog maar mooier wordt.

Direct na aanschaf

Als je net een nieuwe leren tas hebt aangeschaft, raden wij aan om het volgende te doen vóórdat je de tas gaat gebruiken. Spuit de tas in met impregneerspray. Dit is hetzelfde als je voor leren schoenen gebruikt. Dit is een vraag die wij vaak krijgen, vandaar deze opmerking (haha). Impregneerspray zorgt ervoor dat je tas water en vuil afstotend zal worden. Dat is met het Nederlandse weer ook wel nodig dat waterafstotend.

Lief op lange termijn

Als je je leren tas langer mooi wilt houden en wilt onderhouden, oftewel lief zijn voor je tas, raden wij aan om het volgende te doen om jouw leren tas te verzorgen.

  1. Bij elke bestelling krijg je een mooie katoenen zak met het logo van MEOLA op de voorkant. Hierin past de tas die jij hebt besteld perfect. Als je je tas niet gebruikt, kun je hem het beste in deze zak bewaren.
  2. Bewaar je tas op een koele plek. Vooral niet in de warmte zoals bij een verwarming of iets dergelijks. Hierdoor droogt het leer uit.
  3. Spuit geen parfum of haarlak op je tas.
  4. Een leren tas is af te nemen met een licht vochtige doek na elk gebruik, dus absoluut geen zeep! Dit is echter wel afhankelijk van het soort leer. Voor advies voor jouw tas neem dan contact met ons op.
Over de schrijver
Reactie plaatsen