Een leren anti-trektuig voor sterke honden
30 november 2019 
2 min. leestijd

Een leren anti-trektuig voor sterke honden

Begin dit jaar heb ik een samenwerking gehad met The dog pen. Dit is een honden blog waarop honden eigenaren die hierbij zijn aangesloten bloggen over van alles en nog wat.  Uiteraard hond gerelateerd, zoals hoe is het met een hond op vakantie te gaan of bepaalde reviews. Ik heb een aantal halsbanden en tuigen naar The dog pen opgestuurd uiteraard met naam en ze de honden eigenaren hebben hier hun mening over gegeven.

Wat is een anti-trektuig?

Een anti-trektuig kan ik maken in 3 verschillende soorten tuigen. Een echt anti-trektuig zoals op de 1e foto, een instaptuig met ring op de borst zoals de 2e foto of een borsttuig met een ring op de borst zoals de 3e foto. De ringen op de borst zie je niet heel goed zitten op de laatste 2 foto’s, maar je kunt wel zien dat de riemen hieraan geklikt zijn en daar gaat het om als je er een anti-trektuig van wilt maken. Eigenlijk gaat het erom dat er een ring op de borst zit waar je je riem aan klikt. Wat voor tuig het verder is ligt er vooral aan wat jij en jouw hond fijn vinden. Omdat je je riem aan de ring klikt die op de borst zit, raakt de hond wat uit balans mocht hij of zij gaan trekken.

Anti-trektuig voor Lady Rebel

Lady rebel is ook een hond die blogt op The dog pen over haar avonturen. Zo kwam het dus dat ik een instaptuig voor haar heb gemaakt. Even later kreeg ik een belletje van haar baasje of ik misschien een anti-trektuig kon maken van het instaptuig dat ik voor haar had gemaakt. Dit heb ik gedaan door een ring op de borst te zetten. Omdat het instaptuig al gemaakt was en de ring er later op is gemaakt, zit deze ring wat anders dan dat ik ‘normaal’ zou doen als ik dit van tevoren wist. Uiteindelijk is haar baasje erg blij met het omgetoverde anti-trektuig, want nu trekt lady rebel niet meer. Dan maak je toch een klein dansje als je dat hoort, want dat was namelijk het doel. In de toekomst wil ze graag nog een andere kleur bestellen, want lady rebel is een echte insta girl voor het Instagram account van de spullen die haar baasje maakt.

Over de schrijver
Marij van der Sterren
Door

Marij van der Sterren

op 07 Sep 2021

Goedemiddag, heb net op internet jou anti trek tuigjes gezien. Prachtig Maak je die nog ?

Frank Lansing
Door

Frank Lansing

op 26 Sep 2021

Ook wij zijn geinteresseerd in het anti trek tuigje. We hebben een Duitse herder van 7 maanden

Reactie plaatsen