Meet Moos

Wil je weten wie die teddybeer op mijn foto’s op social media en de website is? En wat we allemaal met hem doen? Lees dan deze blog Meet Moos. Hierin vertel ik onder andere hoe Moos mij helpt met mijn werk, wat hij tot nu toe al heeft bereikt en wat voor ras hij is.

 

Werken met Moos

Voordat wij Moos kregen had ik al mijn eigen bedrijf zoals je wellicht al wist. Ik begon met het maken van leren tassen in allerlei soorten en maten. Tot de dag aanbrak en wij zelf voor ons eerste hondje gingen kijken, daar was die dan; Meet Moos everybody, wat was hij toen nog klein.

Vanaf het moment dat wij wisten dat we echt voor Moos hadden gekozen (rond juli 2018) werd er tegen mij gezegd, waarom ga je niet zelf van leer iets voor hem maken. Wij konden namelijk niks stoers vinden en ja ik ben een tassen maakster, dus dat zou wel moeten lukken! Toen ik dit online zette, kreeg ik heel wat reacties en daarom ben ik ook een hondencollectie gestart die tot de dag van vandaag steeds groter wordt.

Hoe helpt Moos mij nou precies? Hij is mijn fotomodel als ik nieuwe kleuren leer of een nieuw ontwerp heb van tuigen, halsbanden en riemen. Ook is hij mijn testhond. Ik kijk of het model stevig is en lekker zit door het bij Moos te passen, buiten dit heb ik ook in het begin mijn standaard maten aan de hand van Moos bepaald. Moos gaat vaak mee met mij naar het atelier als mijn moeder moet werken en zo zorgt hij dus ook voor veel gezelligheid tijdens het werken.

 

Activiteiten en diploma’s van Moos

Moos is een actieve hond die je veel bezig moet houden, dat doen wij door te wandelen, spelen en nieuwe trucjes te leren. Moos is erg leergierig, hij vindt het leuk om steeds wat nieuws te mogen doen. Het springen en gek doen blijft toch zijn favoriet. Moos is en blijft een pup/puber, als hij ergens geen zin in heeft laat hij dit zeker merken. Wij deden met Moos mee aan de puppy cursus (bij hondenschool Jans in Dordrecht), hier leerden wij hoe we met een pup om moesten gaan op een positieve, hondvriendelijke manier. De puppy cursus ging zo goed, dat hij een diploma heeft gehaald. Nou ja, eigenlijk halen wij natuurlijk het diploma, want het gaat erom hoe de mens met de hond omgaat, de hond doet het altijd goed.

Ondertussen zijn wij al aan de basis cursus begonnen en Moos kan opeens niet meer luisteren. Hier is sprake van een vroegtijdige pubertijd HAHAHA. Het springen en door de tunnel heen rennen blijft hij het allerleukst vinden, we gaan het wel zien hoe het over een weekje gaat bij het examen.

 

Het ras

In de Australian Labradoodle zijn eigenlijk 5 hondenrassen door elkaar gefokt. Waarom hebben wij nou voor dit ras gekozen? Ten eerste omdat mijn vader allergisch is voor honden en katten en dit ras wordt ook wel het anti allergie ras genoemd. En ja, mijn vader blijkt niet allergisch te zijn! Ten tweede verhaart dit ras niet, maar daarom moet je hem wel vaker borstelen om de losse haren uit zijn vacht te halen. En echt waar je kan plukken aan de vacht, er laat echt geen haartje los. Ideaal! En ten derde is dit ras heel zachtaardig en lief en een echte gezinshond. En ja Moos is echt een hele lieve hond, ook al is hij wel eens aan het boeven (ook dit hoort schijnt veel voor te komen bij Doodles).

De hondenrassen die in een Australian labradoodle zitten zijn; Een poedel, de labrador, de Amerikaanse en Engelse cocker spaniel, de curly coated retriever en de Ierse waterhond. Moos zijn vacht is een wavy fleece. Dit betekent dat er een lichte golf in zijn vacht zit. Australian Labradoodles zijn vrolijke, intelligente, actieve en grappige honden. Dit zien wij ook zeker terug in onze Moos.

 

Moos is een leuke, lieve en leergierige hond. Hij heeft mij erg geholpen met mijn bedrijf op het vlak van fotografie, testen en omdat hij aanwezig is bij mij in het atelier. We blijven van elkaar leren en genieten. Ik hoop dat ik jou in de blog “Meet Moos” een beetje kennis heb laten maken met hem en nu is het duidelijker wie die teddybeer op mijn foto’s is.

Liefs Amy en Moos

 

Over de schrijver
Reactie plaatsen