Is een leren halsband niet stug?
07 december 2019 
2 min. leestijd

Is een leren halsband niet stug?

Begin dit jaar heb ik een samenwerking gehad met The dog pen. Dit is een honden blog waarop honden eigenaren die hierbij zijn aangesloten bloggen over van alles en nog wat.  Uiteraard hond gerelateerd, zoals hoe is het met een hond op vakantie te gaan of bepaalde reviews. Ik heb een aantal halsbanden en tuigen naar The dog pen opgestuurd uiteraard met naam en ze de honden eigenaren hebben hier hun mening over gegeven.

Is leer stug?

Alle halsbanden en tuigen de ik maak stik ik dubbel, oftewel ik maak ze altijd van 2 lagen leer en deze naai ik op elkaar zodat je een mooi stikrandje ziet. Mocht het leer wat dikker zijn, kan het zijn dat hij erg stug is als ik 2 lagen op elkaar heb gestikt. Als de halsband of het tuig een tijdje gedragen wordt gaat dit vanzelf soepeler worden. Ik maak mijn halsbanden en tuigen nooit van te dun leer, want leer rekt altijd ietsje uit (wat verminderd wordt doordat ik 2 lagen op elkaar naai) en wordt ook altijd soepeler. Omdat er best veel kracht op de halsband of het tuig komt te staan doordat de hond ietsje trekt, moet het niet te soepel zijn.

Vind jij je halsband of tuig te stug in het begin? Je zou het een beetje vochtig kunnen maken en om doen bij je hond dit versneld het soepeler worden van het leer.

Poes ontving een halsband van mij

Poes heeft ook een halsbandje van mij ontvangen met zijn naam erop. In het begin vond zijn baasje het halsbandje ook iets stug, maar intussen sluit hij mooi om de hals aan. Ik moest zo lachen trouwens toen ik door kreeg dat Poes wel graag een halsbandje wilde testen. Geweldig toch dat je je hond Poes noemt.

Jolie en Jaeda ontvingen een tuig van mij

Deze 2 bulletjes schrijven ook op the dog pen en ook voor deze 2 dames heb ik een tuig gemaakt. Je kunt zien dat ze beide een borsttuig aan hebben, maar Jolie heeft een iets bredere dan Jaeda. De borsttuigen die ik nu maak hebben inmiddels al een make over gehad, omdat ik tegenwoordig het hengsel waar de ring voor de riem aan ziet doortrek tot aan de borstriem. En ook is de borstriem niet te verstellen en hangt de ring waar je je riem aan klikt los (bij deze borsttuigen zitten ze nog vast). Maar goed dat even ter zijde. Het baasje van de 2 dames vond de tuigjes erg stug toen ze ze binnen kreeg. Dat klopt ook wel, want dit leer is inderdaad iets stugger. Gelukkig is hier een oplossing voor zoals ik hierboven al heb verteld.

Ook zie je dat voor het mooie de borstriem bij Jaeda iets hoger had mogen zitten. Nu zit hij iets te laag op de schouder. Zo zie je maar dat elke hond een andere bouw heeft ook al zijn het beide franse bulldogs.

Over de schrijver
Reactie plaatsen