Leather-a-Long (LAL)
04 maart 2023 
3 min. leestijd

Leather-a-Long (LAL)

De allereerste LAL gaat binnenkort beginnen YESSSSSSS. Waarom de allereerste? Wij zijn degene die deze term hebben bedacht en hij bestaat dus nog helemaal nergens bij Nederland. Wat is nu eigenlijk een LAL? Dit is een Leather-a-Long. Oftewel een Do It Yourself pakket die je in 1keer op je deurmat krijgt, maar de video's krijg je niet in 1keer te zien, maar in 4 delen. Elke week komt er een deel van de video online. En het is nog niet bekend wat je in dit DIY pakket exact gaat vinden, maar ik ga wel steeds een sneak peak met je delen. 


Wat is een Leather-a-Long?


Het woord Leather-a-Long (LAL) bestaat helemaal niet, wij hebben dat zelf bedacht. Voor de hakers en breiers zijn de Crochet en Knitting-a-Long wel bekend en werken op ongeveer dezelfde manier als die we bij de LAL hanteren. Wij hebben een CAL/KAL in een leren jasje gegoten met de Leather-a-Long. Het is op dit moment nog niet helemaal bekend hoe de LAL eruit komt te zien. Via mijn Instagram-pagina blijf je op de hoogte hierover, hier deel ik namelijk steeds hints en sneak peaks.

Een LAL is een groot Do It Yourself pakket en normaal gesproken zit er bij elk DIY kit die je bij Meola Leather koopt een uitgebreide uitleg video waarin ik van a tot z alles uitleg. Bij de LAL hebben we deze video dus in 4 delen opgesplitst, omdat hij best groot is. Waarom hoor ik je al zeggen, nou dat heeft zeker een reden. Ik dwing jou zo om met je handen bezig te zijn en je droom tas te maken (oepsss eerste hint). De LAL is een leren Do It Yourself project waar je helemaal in op kunt gaan. Je kan weer lekker met je handen aan de slag en je houd er ook nog een ontzettend mooie leren tas aan over. Ik gun jou dat je met je handen weer creatief aan het werk gaat net als vroeger. Dat je even uit je hoofd komt en in je creativiteit. Omdat ik de video verspreid over 4 weken dwing ik jou er eigenlijk toe om te zorgen dat je in die ene week lekker aan de slag gaat met je tas zodat hij helemaal ready is voor de volgende video die online komt.


Welke hints zijn er al bekend?


Er komen steeds meer hints online en deze deel ik allemaal op mijn Instagram-pagina, houd deze dus goed in de gaten als je wilt weten hoe de tas er uiteindelijk uit komt te zien. Ik ga namelijk nog veel met je delen tijdens het maken van de video en er komen uiteindelijk ook foto's online te staan van hoe de tas er uiteindelijk uit komt te zien uiteraard. Dit gaat alleen pas gebeuren als we tegen de datum aanlopen dat hij uit gaat komen.

Hint 1 = De allereerste LAL gaat een tas worden. Met de Leather-a-Long DIY kit ga jij dus thuis aan de slag om een leren tas te maken. De tassen DIY kits zijn echt veruit jullie favoriet, dat is dus ook de reden dat ik ervoor heb gekozen om van de allereerste LAL een leren tas te maken.


Hint 2 = We gaan gebruik maken van 3 verschillende steken, en 1 daarvan kun je al zien in een reel op mijn Instagram-pagina.


Hint 3 = Er zijn 2 kleuropties die je kun kiezen voor de LAL. Allemaal hetzelfde of 2 verschillende kleuren in je tas. Ik ben as we speak de video hiervoor aan het opnemen en ga deze beide opties voor jullie maken. Op deze manier kunnen jullie uiteindelijk het verschil goed zien.


Hint 4 = Er staat ook een reel online waarin ik laat zien op welke manier we deze leren tas gaan maken. Als het goed is kun je hier wel al heel veel uit op maken.


Hoe gaat het precies in zijn werk?


Wel handig om te weten natuurlijk wat nu precies de bedoeling is. Hier komt het; zaterdag 22 april komt de eerste video online. De 3 opeenvolgende zaterdagen komen de andere delen van de video online.Dit betekend dat je vóór 22 april het complete Do It Yourself pakket op je deurmat hebt. In dit DIY pakket zit het voorgesneden leer, alle fournituren (te kiezen in zilver of brons) en alle gereedschappen. Uiteraard krijg je ook een linkje waar je de video's steeds kunt zien.

Dit is ook het allereerste pakket die je in 1 of 2 termijnen kunt betalen. Dit heb ik gedaan zodat ik even kan testen of jullie dit een fijnere manier vinden om een DIY kit te betalen. Ook is het bij dit pakket weer mogelijk om hem met of zonder gereedschap te bestellen, dit is trouwens bij elk DIY pakket mogelijk niet alleen bij de LAL. Voor de LAL heb je deze gereedschappen nodig; de vlechttand, priem en een naald.

Ben jij ook toe aan een creatieve uitdaging of een nieuwe leren tas? Check de pre-order hier.


Over de schrijver
Reactie plaatsen