8 Tips om je signature style te creëren
22 februari 2021 
3 min. leestijd

8 Tips om je signature style te creëren

Coffee in one hand, confidence in the other. 💁🏼‍♀️

Die koffie haal je gewoon op de hoek, maar waar haal je die ton zelfvertrouwen vandaan? Onderzoek toont aan dat vrouwen zich onzekerder voelen dan ooit. Ons zelfbeeld heeft zwaar te lijden onder het vertekende beeld dat we voorgeschoteld krijgen door de klassieke media.

Gelukkig zie ik overal op social media een heleboel girlpower en women empowerment posts! Zelfs grote merken als Dove voeren campagnes met de hartverwarmende boodschap: je bent mooi zoals je bent. ❤️

Wil je je zelfvertrouwen graag opkrikken? Daar zijn heel wat manieren voor!
Zo kun je bijvoorbeeld kleine doelen stellen en telkens een mini-party houden wanneer je er eentje bereikt hebt. 🍾 Je kan een lijst maken van dingen waar je goed in bent, een fysieke uitdaging aangaan of je houding verbeteren.

De beste manier om je zelfvertrouwen een massive boost te geven? Je eigen signature style creëren! De kleren maken de vrouw. Draag je kleding en accessoires die de nadruk leggen op jouw goede punten, voel je je meteen mooier en beter in je vel. No matter how you feel, get up, dress up and never give up!

Kleed je naar je type 🍁

Onlangs schreef ik een blog over de verschillende kleurtypes. Jij bent misschien een herfsttype. Dat betekent dat je het mooist staat met herfstkleuren. Je straalt meer wanneer je kleuren uit het herfstpalet draagt dan een fuchsia trui bijvoorbeeld.

Omarm je vormen 🍐🍎⏳

Sommige vrouwen hebben een zandloperfiguur, anderen een appelfiguur en zo verder. Stel dat jij een peerfiguur hebt. Misschien zie je die brede heupen als je probleemzone. Nergens voor nodig! Beschouw ze als je troef. Draag een kokerrok of een lange jurk met een riem die je smalle taille benadrukt.

Doe je huiswerk 

Maak een moodboard met foto’s van stijlen die je mooi vindt. Je kan ze lekker oldskool uit magazines knippen of heel handig hiervoor: Pinterest. 📌 

Sla alle foto’s die je mooi vindt op en kijk daarna welke dingen ze gemeen hebben. Misschien zie je een bepaald kleurenpalet steeds terugkomen of staan er opvallend veel leren jasjes tussen. Zo kan je voor jezelf een lijstje maken met dingen die jij mooi vindt en waar je je op kan baseren tijdens het shoppen.

Hou een dagboek bij 📖

Neem ‘s ochtends een foto van je outfit en schrijf ‘s avonds op hoe je je voelde door de dag heen. Vol zelfvertrouwen? Veel complimentjes ontvangen? Dan is dit een winnende combinatie! Voelde je je niet goed in je vel en wilde je halverwege de dag iets anders aantrekken? Deze combi doen we niet opnieuw. Na een tijdje ga je een heel scala aan winnende combinaties hebben om uit te kiezen en ook zo kun je weer kijken wat ze gemeen hebben met elkaar.

Kies een signature item 👜

Ken je dat beeld van die succesvolle powervrouw met haar torenhoge Louboutins? Die rode zolen zijn de signature style voor Louboutin. Net zoals deze schoenen haar signature item zijn. Mijn signature item? Mijn zelfgemaakte leren tas natuurlijk! Mijn favoriete leer wordt zelfs door de leerhandel Amy-leer genoemd. Je signature item moet iets zijn dat je steeds kan meenemen, dus bijvoorbeeld niet die ene oranje trui. Een zelfgemaakte tas is hier ideaal voor. Zeker omdat jij de materialen kiest, dus je tas schreeuwt gewoon ‘helemaal ik’! Zo kan je ook meerdere tassen hebben in verschillende kleuren, je signature item blijft die leren tas die helemaal jou is.

Kleed je naar de gelegenheid

Je signature look ziet er waarschijnlijk anders uit in je vrije tijd dan op het werk. Toch kan je ze wel overeen laten komen. Is getailleerde kleding helemaal jouw ding? Op het werk draag je een lange, stijlvolle A-vorm rok terwijl je in het weekend in een high waist jeans rondloopt. Je signature item kan je makkelijk aanpassen. Naar het werk een groter model tas waar je laptop in past, misschien in een iets neutralere kleur. In je vrije tijd de kleinere variant met een stukje luipaardprint. 🐆

Houd grote schoonmaak 🧹

Als je je signature style bepaald hebt, is het belangrijk je kledingkast te optimaliseren. Alle items die niet tot je nieuwe stijl behoren, gaan naar een goed doel of je verkoopt ze op een app zoals Vinted. Maak er een gezellige dag van met een vriendin of je moeder. Doe alles eens aan, houd een modeshow en maak stapeltjes. Achteraf kan je dan ook beter zien welke items nog ontbreken om jouw stijl volledig tot zijn recht te laten komen. Weer een goed excuus om te gaan shoppen! 🛍😜

Organiseer je kledingkast 👗

Heb je de winnende combinaties gevonden, opgeruimd en misschien zelfs al nieuwe dingen toegevoegd? Hang kleding in je kast als outfits in plaats van broeken en hemdjes apart. Zo neem je meteen die killer combo uit de kast in plaats van te moeten puzzelen aan de hand van je notities. Bespaart ook weer tijd in de ochtend zodat je langer kan snoozen. 😉

Heb jij nog leuke tips of vragen rond de signature style? Deel ze met mij in de comments! 

Over de schrijver
Reactie plaatsen